لمشاكل التسجيل ودخول المنتدى يرجى مراسلتنا على الايميل liilasvb3@gmail.com






العودة   منتديات ليلاس > قسم سيدتي > ركن المطبخ
التسجيل

بحث بشبكة ليلاس الثقافية

ركن المطبخ المطبخ العربي ، المطبخ الصيني، المطبخ الاوروبي، حلويات، طبخات، مقبلات، سلطات، رجيم


إضافة رد
نسخ الرابط
نسخ للمنتديات
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 16-09-11, 08:19 PM   المشاركة رقم: 21
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو راقي


البيانات
التسجيل: May 2010
العضوية: 168896
المشاركات: 3,605
الجنس أنثى
معدل التقييم: الهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عاليالهاله عضو ذو تقييم عالي
نقاط التقييم: 837

االدولة
البلدQatar
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
الهاله غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : romantico triste المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

لطوووفه ,,,

هلا والله ,,, منوررره ,,

الضيفه الأولى ,, هي ام رنا

 
 

 

عرض البوم صور الهاله   رد مع اقتباس
قديم 16-09-11, 08:20 PM   المشاركة رقم: 22
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
ليلاس متالق


البيانات
التسجيل: Feb 2010
العضوية: 156418
المشاركات: 2,480
الجنس أنثى
معدل التقييم: أحلآمي كبيرة عضو على طريق التحسين
نقاط التقييم: 75

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
أحلآمي كبيرة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : romantico triste المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

واااااااااااااااااااااو اختيار موفق شيف ليلكيان

بانتظارم ام رنا طباختنا المبدعه ماشاءالله واطباق المصريه لايعلى عليها دائما

 
 

 

عرض البوم صور أحلآمي كبيرة   رد مع اقتباس
قديم 16-09-11, 08:22 PM   المشاركة رقم: 23
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو راقي
الشبح

البيانات
التسجيل: Oct 2010
العضوية: 199692
المشاركات: 3,469
الجنس ذكر
معدل التقييم: romantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عاليromantico triste عضو ذو تقييم عالي
نقاط التقييم: 871

االدولة
البلدEgypt
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
romantico triste غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : romantico triste المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

الصنف الاول : الحمام بالفريك



المقادير:

زوج حمام مغسول و مجهز
بصلة مفرومة وبصلة سليمة
ملعقة سمن
ثلاثة أرباع فنجان فريك
ملح وفلفل
حبهان و قرفة
كبدة – قوانص مقطع

الطريقة

-تحمر البصلة المفرومة في السمن حتى تصفر ثم تتبل و يضاف الفريك و الكبد و القوانص و تتبل ثم تقلب على النار ثم ترفع
-يحشى الحمام من الحوصلة و الجوف ثم يخاط أو يغلق باستعمال أعواد الأسنان
-يسلق في كمية مناسبة من الماء مع البصلة و حبتان من الحبهان و ملح و فلفل حتى النضج
-ينشل من الماء و يحمر في القليل من السمن ثم يفك الخيط و يزال عود السنان و يقدم مجملا بالبقدونس

ملحوظة: يمكن استبدال الفريك بالأرز








الصنف الثانى : الكشرى المصرى


المقادير:

1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق

الطريقة:

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]طريقة الكشرى :


يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"][COLOR="rgb(255, 0, 255)"]طريقة الصلصة:[/COLOR][/COLOR]

1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت
2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة
3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]طريقة الدقة:[/COLOR]

1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب
[/COLOR]





الصنف الثالث : طاجن لسان العصفور باللحمة


المقادير :


حوالى نصف كيلو لحمه مسلوقه
نصف سوى علشان هتكمل سواها
مع الطاجن

3 بصلات كبار مقطعين جوانح
4 فلفل رومى مقطع شرائح
3 فلفل حامى (مش اساسى للى يحب السبايسى )
2 طماطم مقطعه مكعبات
عصير طماطم مضروبه
ربع كيلو لسان العصفور
زيت او سمن
ملح وفلفل وكمون وبهارات وجنزبيل
وورق لورا وحبهان وشطه



[COLOR="rgb(46, 139, 87)"]الطريقة :



اول حاجه طبعا هنحط البصل مع الطماطم
المقطعه والفلفل والتوابل مع بعضها وندعها كويس وبعدين نحط عليها اللحمه
المسلوقه شويه وشويه شوربه من بتاعه سلق اللحمه ونسيبها على النار من فوق تغلى غلوتين

وبعدين هنحمر لسان العصفور فى طاسه لوحده مع زيت او سمن ونضيفه على الخليط السابق


ونصبه فى الطاجن الفخار
ولازم الطاجن البلدى ده يا جماعه لانه هو الى بيدى الطعم المميز
وهو رخيص جدا ومتوفر فى كل مكان
وطبعا احنا محطنهوش على النار من فوق الاول علشان مش بينفع يتحط على
النار مبباشره لانه ممكن يتكسر لكن فى الفرن عادى مش بيجراله حاجه

وندخله الفرن علطول وكل شويه لو لاقيناه شرب المايه بتاعته نزوده من شوربه سلق اللحمه الى عندنا لغايه ما لسان العصفور يستوى والوش يحمر

[/COLOR]






الصنف الرابع : ملوخيىة بالجمبرى


[COLOR="rgb(255, 20, 147)"]المقادير :


نصف كيلو ملوخية
ربع كيلو طماطم
بصلة متوسطة
نصف رأس ثوم
مستكة وحبهان
شطة وملعقة صغيرة من الكسبرة المطحونة
ملح
ربع كيلو جمبرى


[COLOR="rgb(255, 20, 147)"]الطريقة :[/COLOR]

نضع فى القدر نصف لتر من الماء ثم نضع بشر البصلة على الماء والملح والفلفل والطماطم المعصورة على النار وأثناء الغلايان نضع المستكة والحبهان حتى تستوى البصلة

نضع الجمبرى على المقادير السابقة لمدة دقيقة واحدة ثم نضع ايضا الملوخية بعد هذة الدقيقة

نحضر التقلية(( كسبرة + ثوم + شطة + ملح + ملعقة من السمن )) وتحمر ثم تضاف على الملوخية
[/COLOR]

 
 

 

عرض البوم صور romantico triste   رد مع اقتباس
قديم 16-09-11, 08:28 PM   المشاركة رقم: 24
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
عضو راقي


البيانات
التسجيل: Oct 2008
العضوية: 102120
المشاركات: 4,485
الجنس أنثى
معدل التقييم: بنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييمبنت المطــر عضو جوهرة التقييم
نقاط التقييم: 1370

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
بنت المطــر غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : romantico triste المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

اختار اكييد الكشري لأني احبه اعمله

 
 

 

عرض البوم صور بنت المطــر   رد مع اقتباس
قديم 16-09-11, 08:33 PM   المشاركة رقم: 25
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
ليلاس متالق


البيانات
التسجيل: Feb 2010
العضوية: 156418
المشاركات: 2,480
الجنس أنثى
معدل التقييم: أحلآمي كبيرة عضو على طريق التحسين
نقاط التقييم: 75

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
أحلآمي كبيرة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : romantico triste المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

واااااااااااااااااي يام رنو والله من زمان ابي طريقه الكشري المظبوطه مشكوره انك اخترتي طبقي المفضل وودي بالطريقه والمقادير بدقه حتى اسويها ان شاء الله

بالتوفيق ام رنو وننتظر الكشري ====فيس جيعان

 
 

 

عرض البوم صور أحلآمي كبيرة   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
ليليكيان, السيف, رحلات
facebook




جديد مواضيع قسم ركن المطبخ
أدوات الموضوع
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 10:38 AM.


 



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 ©2009, Crawlability, Inc.
شبكة ليلاس الثقافية