كاتب الموضوع :
بندقة
المنتدى :
ركن المطبخ
من كم يوم عملت مسقعه لذيذه باللحمه المفرومه وصفتها كالتالى
باذنجان + فلفل + بطاطس + بصل او ثوم + طماطم + البهارات من كمون وشطه وملح
اولا نقلى الباذنجان والفلفل بالزيت والكميه حسب الطلب ونضعهم فى اناء
نقوم بعمل شرائح البصل ونشوحها على النار ثم نضف اليها اللحم المفروم ونشوحها لدقائق ثم نضف عليها الطماطم ونشوحها حتى تقل نسبة السوائل فى الخليط ونتركهم
نضع نصف المقليات من كل نوع فى صينيه حتى تتغطى من الاسفل ثم نضع تسبيكة البصل واللحم والطماطم فى المنتصف ثم نضع باقى المقليات بالاعلى
نفرم حبة طماطم مع كوب شاى ماء فى الخلاط + 2 حبة ثوم ثم نسقى المكونات ونضعها على النار المتوسطه لمده 10 دقائق ثم نضعا فى فرن عالية الحرارة حتى تصبح تقل نسبة السوائل فيها بعض الشئ ثم نخرجها من الفرن وبالهناء والشفاء
اذا كانت بالثوم نشوح الثوم وقبل الاصفرار نضع عليه كميه كبيره من الطماطم المفرومه ونتركهم على النار لمدة 5 دقائق بعد الغليان ثم نضع المقليات فيها ونتركهم لمدة 10 دقائق اخرى بعد الغليان وثم يؤكلوا بالهناء والشفاء ويفضل وضع كمية ثوم كثيرة بها
اكله لذيذه وبسيطه ومن الممكن الاستغناء عن اللحم فيها وبالهناء والشفاء
|