كاتب الموضوع :
doll
المنتدى :
الارشيف
اقتباس :-
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حسن الخلق |
تعالى يا نونه هاتى فيسك المستغرب و انا افهمه
الباميه الناشفه دى يا حبى طريقة حفظ زى التجميد كده .. فيه باميه مجمده و فيه باميه ناشفه .. لها طريقة معينه فى التجفيف و هى خضراء و عاديه عشان تتحفظ فى البيت و تستعمل فى اى وقت فى السنه
و بعدين فى الوقت الى الباميه غير متوفره فى الاسواق بتستعمل و تنطبخ بنفس طريقة الباميه الخضراء على مرق و لحم عادى جدا ..
مشش بتتاكل و هى ناشفه ههههههههه
عارفه زى ايه .. زى الاعشاب العطريه ما بتتجفف بالضبط و تستعمل ناشفه
|
اي هوومي اعرف احنا ايضا كنا نجفف البامية ..ماما كانت تعملها على شكل قلايد وتجففها او تجمدها عادي
انا سؤالي عن اكلة شفتوها سموها صينية البامية
لقيتو المقادير من عمو جوجل ^^
المقادير:
باميه - بصل -لحم مفروم -كزبره بقدونس شبث او نوع تفضليه فلفل رومي -طماطم - 3فصوص ثوم-طماطم -مكعب ماجي - فلفل اسود كوب ماء حار سمنه -زيت
الطريقة:
حطي2م طعام سمن فارم في مقلاة حطي عليه الباميه وتكون
مقطعه حلقات الى ان تذبل الباميه
حطي بصل مقطع طويل في صينية التقديم وحطي عليه شويه زيت
وحمريه
حطي على البصل الباميه المقليه وخليها شويه على النار
حطي على الباميه لحم مفروم سبق قليه مع البصل والبهارات
( حطي اي نوع خضار تفضليه انا حطيت بقدونس وشبث )
حطي على اللحم المفروم طماطم حلقات وفلفل اخضر وخليها على
نار هادئه
بعدين جيبي زبديه حطي فيها صلصة طماطم + حبه ماجي +
شويه ثوم + فلفل اسود + كأس ماء حار
ويقلب الى ان تذوب الماجي وحطي خلطة الصلصه فوق صينية الباميه
اطفئي النار وادخليها في فرن حار لمدة نصف ساعه حتى تتسبك
بعد ماتخرجيها من الفرن رشي عليها كزبره خضراء
وهذا شكلها النهائي
|