كاتب الموضوع :
سوارفسكي
المنتدى :
الارشيف
اقتباس :-
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منى توفيق |
موضوع فعلا مميز وجميل جدا واسمحولي اشارككم الإجابات على الاستفسارات
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته وأهلا أختي ومنورة الموضوع ^^
بالنسبة لمشكلتك فهي فعلا مشكلة كبيرة والغالب إن زوجك عنده نقص حاد في الكالسيوم لأنه لا يتناول مشتقات الحليب
وإن ده بداية لهشاشة عظام لأنها بتحصل بسبب نقص الكالسيوم ... وبالنسبة للخضار فمصيبتها أكبر ... هو إيه السبب في كده ؟؟؟ يعني لماذا لا يتناول خضار ؟؟؟ هل هي مشكلة نفسية مثلا أو إنه أكلها وكانت ذات طعم سيء ( بالنسبة ليه ) فقرر عدم تناولها مرة أخرى ؟؟ أرجو التوضيح
وبالنسبة للحلول :ـ
1 ) الجبنة البيضاء ... هو بياكلها ولا لأ ؟؟ لو بياكلها يبقى كويس واكثريله منها في الفطور والعشاء ونوعي في طرق
عملها ... يعني مثلا سندويتش جبنة بيضاء على طماطم أو سندويتش جبنة ثم لفيه بالألومينوم ( = الفويل / ورق الفرن )
وحطيه في الفرن لحد لما يتحمص ( إحنا بنعمله كده وطعمه جميل جدا )
2 ) الجبنة الشيدر والمثلثات ... كمان عامليما زي الجبنة البيضاء بالضبط
3 ) القشطة ... لو كن بيتقبلها هيكون كمان كويس ونوعيله في طريقة العمل ... يعني مثلا ساندويتش عسل على قشطة
أو ساندويتش مربى على زبدة ... كلاهما مفيد
4 ) نوعي بطعم اللبن ... يعني اعملي كاستر أو عيش باللبن ( بس قللي اللبن بحيث العيش يشربه كله ) أو شعيرية
باللبن ( كمان قللي اللبن بحيث الشعيرية تشربها لأنها من النشويات ) أو معكرونة باللبن أو شاي باللبن أو نسكويك
أو نسكافيه ... كل ده طرق ياخد فيها اللبن بطريقة غير مباشرة ( زي إنه يشربه كلبن مباشرة ) ولازم تحاولي معاه على كده
5 ) بالنسبة للخضار : جربي معاه الفاصولياء واللوبياء ( الخضراء والجافة ) ... وجربي تعملي خضار
( بسلة وجزر على بعض )
أتمنى أكون أفدتك أختي ولا تيأسي من المحاولة معه وياريت تجربي وتقوليلي النتيجة ^^
|
اهلا وسهلا اختى يسعدنى تواجدك فى الموضوع وردك الرائع ..........................
اسمحولى اضيف رأى
ممكن نلخص المشكله فى الاتى :
الاسباب والنتائج والحلول
الاسباب
هل هو لا يحب هذا الطعام ام يسبب له مشكلات معويه ولا متعودش عليه ولا ايه السبب بالظبط ارجو التوضيح ؟
النتائج
للاسف نوعيه الاكل اللى قولتيها دى هى اهم نوعيات لأن زى اختنا مقالت المواد دى غنيه بالكالسيوم والاملاح مش بس كده كمان البروتينات والفيتامينات الاساسيه
عندى ليكى حلين :
الاول :انك تنوعى من طريقه عرض المواد دى زى ما وضحت اختنا فى ردها عليكى
وطبعا النساء اشطر من الطبيب فى الحاجات دى
يعنى مثلا لو مبيحبش اللبن ممكن تعملى طبق ام على او ارز باللبن او مهلبيه
او بيتزا بالجبنه او فطائر بالخضار او الجبنه ....الخ .المهم انها تكون بطريقه غير ملحوظه
كمان قولتى انه بيحب السلطه خلاص ضعى على السلطه كل ما تمتلكيه من خضار .........
الحل الثانى
استخدام مواد بديله بمعنى
الاكثار من الفواكه لأنها تعوض الخضروات فى نقص الفيتامينات
البيض (صفار وبياض )فهو تقريبا يحتوى على كافه الفيتامينات
الكبد (غنى جدا بالعناصر الغذائيه )
البقول مثل العدس والفول .....الخ لكن تخلطيها كلها وليس نوع كل يوم كوجبه الكشرى المصريه الشهيره فهى مفيده جدااااااا
بس للاسف لو ده كله لم يأتى بالنتيجه وحصلت مشاكل صحيه لاقدر الله .يجب مراجعه الطبيب
لأن فى الحاله دى هنضطر للتدخل بالادويه بس ده مش هيحصل ان شاء الله
الموضوع كله يتلخص فى قدرتك على تحبيبه فى هذه الاكلات بطريقتك
اتمنى ان تكونى وجدتى جواب عندنا
وشكرااااااااااااااااا
|