كاتب الموضوع :
golya
المنتدى :
ركن المطبخ
هاه
يعني فلتي منها و تلعطي بتعرفي تطبخي ولا على رأي رزان
هههههههههههههههه
يلا جاه دوري
بيف إيمانسية
و هي أكله دسمة برضه
المقادير
نصف كيلو لحمة بفتيك بتلو مقطعة جوليان (شرائط صغيرة)
1 علبة مشروم شرائح
بصلة كبيرة مقطعة حلقات
1 علبة جهينة و يبينج كريم صغيرة
1 كوب لبن
2 معلقة نشا
ليمونة
1 مرقة دجاج مذابة لى النار في 2 كوب ماء
ملح و فلفل
الطريقة
ملعقة سمنة تشوح فيها اللحمة حتى يتغير لون اللحمة و تنزل الميه بتعتها
ترفع اللحمة بالمية إللي نزلت منها في إناء جانبي
و في نفس الحلة توضع البصلة و يتم تحميرها تمام (بس من غير ما تتحرق)
يوضع المشروم على البصلة ويشوح حوالي 5 دقائق
توضع الويبينج كريم عليهم
و نضع 2 معلقة النشا على اللبن وتوضع فوقهم و ملح وفلفل
و ترد اللحمة بالمية بتاعتها
و نضع 2 كوب مرقة (إللي أحنا عمالنها)
كل مرحلة مع التقليب جيدا
يترك الخليط إلي أن يستوي
مع الملاحظة
الأكلة بتكون ليها صوص و هو لا سميك ولا سائل
بعد أن تستوي تعصر الليمونة عليهم و يقلب
بالهنا و الشفا
آه تقدم مع أرز أبيض أو خضار سوتية أو مكرونة
والله مجربها وكتييييييييييير كمان
و أختار بعدي ميشو العسل
يلاسلاااااااااام
|