لمشاكل التسجيل ودخول المنتدى يرجى مراسلتنا على الايميل liilasvb3@gmail.com






العودة   منتديات ليلاس > قسم سيدتي > ركن المطبخ
التسجيل

بحث بشبكة ليلاس الثقافية

ركن المطبخ المطبخ العربي ، المطبخ الصيني، المطبخ الاوروبي، حلويات، طبخات، مقبلات، سلطات، رجيم


إضافة رد
نسخ الرابط
نسخ للمنتديات
 
LinkBack أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
قديم 24-08-11, 10:58 PM   المشاركة رقم: 431
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
ليلاس متالق


البيانات
التسجيل: Jan 2011
العضوية: 211709
المشاركات: 937
الجنس أنثى
معدل التقييم: همسات وردة عضو على طريق التحسين
نقاط التقييم: 64

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
همسات وردة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : همسات وردة المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

اقتباس :-   المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الهاله مشاهدة المشاركة
  

الله يسلمها يااارب من كل شررررر ,,, ويرجعها لنا بالسلااامه

شوشو ,,

وصلي لها ,,

طووووق ياسميين لروووحها الحلوووه >>> فيسي السرااق على قولتج

وطووووق ريحاااااان مع رازجي لروحك النقيه >>> هههههههه



اللهم آآآآآمييييييين

راح اوصله باذن الله يالغلا

ههههههههه وه ياحظي بروحي جاته هديه من هالتي

اش معنى رازجي >>فيس الاستفسار لاختلاف اللهجات خخخخخ

كل اكاليل الورد ماتفيك حقك هاله

فلك كل الود والاحترام

 
 

 

عرض البوم صور همسات وردة   رد مع اقتباس
قديم 25-08-11, 12:31 AM   المشاركة رقم: 432
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
اسرة المشاعر
المركز الاول مسابقة القصة القصيرة


البيانات
التسجيل: Mar 2009
العضوية: 140895
المشاركات: 4,941
الجنس أنثى
معدل التقييم: سلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميع
نقاط التقييم: 11719

االدولة
البلدEgypt
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
سلافه الشرقاوي غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : همسات وردة المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 
دعوه لزيارة موضوعي

صباح الخير عليكم يا صبايا
كيفكم عاملين اية
النهاردة الفطور عليا ويا رب يعجبكم
اتفضلوا

المكرونة بالبشاميل

كيس مكرونة ، لحمة مفرومة معصجة
البشاميل

تسلق المكرونة ثم تصفى ويضاف اليها قليلا من الملح والفلفل والزيت تشوح بهم
هاتي طاجن واضيفي القليل من البشاميل ثم ضعي نصف كمية المكرونة وبعدين حطي اللحمة المفرومة وضعي النصف الاخر من المكرونة وصبي الباشاميل
وابشري قليل من الجبنة الرومي او الموزريلا على السطح ودخليها الفرن
طريقة عمل البشاميل
حتلاقوها هنا
حصريا فطوركم اليوم على شوشو وعشرة ايام على زيزو






بيكاتا بالمشروم

تتبل اللحمة الاستيك او اسكالوب بملح وفلفل وقرفة واتركيها على الاقل نصف ساعة
ضعي صينية متوسطة على النار بها معلقتين سمنة او زيت
وضعي بها الحمة واحدة واحدة الي ان يتغير لونها شيليها من الصينية وضعي قطع لحم جديدة الي ان تنتهي كمية اللحمة كلها ، ضعي البصلة مبشروة ناعما في الصينية الفارغة الا من السمن ودبلية على النار ثم اضيفي قطع المشروم وقليل من القرفة معها الي ان تبدا البصلة في التحول الي اللون الذهبي
ضعي معلقتين من الدقيق وحمريهم وعندما يتحول لون الدقيق الي السمني اضيفي كوب ونصف من اللبن وقلبي سريعا حتي يمتزج الدقيق مع اللبن ويكون صوص ثقيل نوعا ما
اعيدي اللحم الي الصينية واضيفي القليل من الماء ثم ضعي
ملح وفلفل اسود وعندما تبدا اللحمة في النضج اضيفي معلقتين من القشطة ووطي النار واتركيها لتنضج



انا بقدمها مع الارز البسماتي بالمكسرات وخلطة توابل الميلرز
دي توابل الميلرز يا شوشو

في منها بطعم اللحمة والفراخ والكاري





بيتزا البي زون

انا استعملت عجينة العشر دقايق
اللي تفضلوا شوشو وزيزو وحطوها قبل كدة
وطلعتلي نتايج مذهلة بصراحة
حتلاقوا طريقتها هنا ( بس انا استعملت نصف المقادير بس )
حصريا فطوركم اليوم على شوشو وعشرة ايام على زيزو


الحشوة
لحمة مفرومة معصجة ، فلفل مقطع شرائح ،طماطم مقطعة شرائح ، زيتون اسود شرائح ، جبنة رومي )
صلصة طماطم ضيفت عليها معلقة زيت صغيرة وقليل من الزعتر على البارد
افردي العجينة بالنشابة واعمليها قرص كالبيتزا
ادهني نصف البيتزا بالصلصة وضعي الحشوة عليها ورشي الجبنة واغلقيها وادهني وشها بالصلصة












مكرونة بالخضار والصوص الابيض

كيس مكرونة مسلوق
خضروات ( بسلة ،جزر، فلفل الوان ، مشروم ،زيتون)
ضعي قدر على النار به قليل من الزيت ورشة فلفل اسود وعندما يقدح اضيفي البسلة والجزر اليه
ولما تبدا في تدبل اضيفى المشروم ثم الفلفل ثم قليل من الماء والملح واتركيهم الي ان يبداوا في النضج اضيفي الزيتون وشيليهم من على النار
اضيفهم الي المكرونة المسلوقة واتركيها تتسبك معهم على النار
ده شكل الخضار



ده بعد ما اتضاف الي المكرونة


الصوص الابيض
ضعي قدر على النار به قطعة زبدة
واضيفى قطع فراخ مخلية مقطعه صغير ومتبلة
الي ان يتغير لونها وتبدا في السوي اضيفي شرائح مشروم
وعندما يدبل المشروم شيليهم من القدر
اضيفي في القدر الفارغ 3 معلاق دقيق وحمريهم الي ان يصفر الدقيق اضيفي 2 كوب من اللبن وكوب ونصف من الماء وقلبي سريعا عشان ميكلكعش
ثم اضيفي مكعب مرقة دجاج ومكعبين من الجبنة المطبوخة او معلقتين كبار جبنة سائلة
وقليل من الفلفل الابيض
اعيدي الفراخ والمشروم ثانية واتركيهم مع الصوص الي ان يصبح الصوص سميك الي حد ما
اغرفى المكرونة واضيفي عليها الصوص
شكل المكرونة النهائي




الحلو سلطة الفواكة بالجيلي

فواكه مشكلة ( أي انواع بتحبيها )
كيس جيلي ، كيس كريم شانتية ، 2 علبة زبادي

اعملي الجيلي عادي بالطريقة المكتوبة على العلبة
واتركيه يهدئ

اضربي الكريم شانتية مع الزبادي لمدة 4 دقايق بالمضرب الكهربي
ثم اضيفي اليه الجيلي واضربيهم ليمتزجوا ويصبح اللون بمبي فاتح
اضيفها على الفواكه المقطعة واتركيها لتجمد بالثلاجة
ممكن تحطي الفواكة في اطباق صغيرة وتصبي علية المخلوط



وبالهنا والشفا

 
 

 

عرض البوم صور سلافه الشرقاوي   رد مع اقتباس
قديم 25-08-11, 12:34 AM   المشاركة رقم: 433
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
اسرة المشاعر
المركز الاول مسابقة القصة القصيرة


البيانات
التسجيل: Mar 2009
العضوية: 140895
المشاركات: 4,941
الجنس أنثى
معدل التقييم: سلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميعسلافه الشرقاوي عضو مشهور للجميع
نقاط التقييم: 11719

االدولة
البلدEgypt
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
سلافه الشرقاوي غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : همسات وردة المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 
دعوه لزيارة موضوعي

ده تطبيقي للسوسريول يا صبايا
بجد تسلم ايديكم
طلع حلو اوي
وعجب الحكومة كمان لدرجة انه طلبوا مرة كمان
فيسلموا على الطريقة


 
 

 

عرض البوم صور سلافه الشرقاوي   رد مع اقتباس
قديم 25-08-11, 12:44 AM   المشاركة رقم: 434
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
ليلاس متالق


البيانات
التسجيل: Jan 2011
العضوية: 211709
المشاركات: 937
الجنس أنثى
معدل التقييم: همسات وردة عضو على طريق التحسين
نقاط التقييم: 64

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
همسات وردة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : همسات وردة المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

صباح الئشطه يااسوله ياعسل انت

ايه ده .. ايه ده .. ايه ده

انت عايزة تخربيها والدايت يروح في البيباي

مكرونه وبالباشميلا و الفطر حبيب البي الي مابقاوموش خالص

كده ملابسي مش حتيقي عليا وراح تقبريني البس قلابيه عشان اغطي علي
.
.
ههههههههههه يعطيك الف عافيه اسوووله ومن ايدين مانعدمها يارب

منورتني اسووله

 
 

 

عرض البوم صور همسات وردة   رد مع اقتباس
قديم 25-08-11, 12:47 AM   المشاركة رقم: 435
المعلومات
الكاتب:
اللقب:
ليلاس متالق


البيانات
التسجيل: Jan 2011
العضوية: 211709
المشاركات: 937
الجنس أنثى
معدل التقييم: همسات وردة عضو على طريق التحسين
نقاط التقييم: 64

االدولة
البلدSaudiArabia
 
مدونتي

 

الإتصالات
الحالة:
همسات وردة غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

كاتب الموضوع : همسات وردة المنتدى : ركن المطبخ
افتراضي

 

اقتباس :-   المشاركة الأصلية كتبت بواسطة easeel مشاهدة المشاركة
   ده تطبيقي للسوسريول يا صبايا
بجد تسلم ايديكم
طلع حلو اوي
وعجب الحكومة كمان لدرجة انه طلبوا مرة كمان
فيسلموا على الطريقة



ياحركات انت ياااسوله

الله يسلمك ويعافيك يارب

هئئئئئئئئئئئئ هي الحكومه دخلت في الموضوع >> فيس لم قشه وهرب

ان شاء الله الباقي بعد يعجبه وينال على الرضا

جدا يسعدني تطبيقكم ورضاكم عن اطباقنا وتفاعلكم معنا : )

 
 

 

عرض البوم صور همسات وردة   رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
اليوم, ايام, حصريا, زيزو, سوسن, فطور 1 ص1 / فطور 2 ص 4 / فطور 3 ص 9 / فطور 4 ص 14, فطور 5 ص 16 / فطور 6 ص 18, فطوري أنا صبوحه ص 65, فطوركم, وعشرة
facebook




جديد مواضيع قسم ركن المطبخ
أدوات الموضوع
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة



الساعة الآن 03:57 PM.


 



Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.0 ©2009, Crawlability, Inc.
شبكة ليلاس الثقافية